20-05-08

Zaterdag17 en zondag 18 mei

Alhoewel het twee dagen stil is geweest op de blog vanuit San Jose; waren zowel zater- als zondag drukke dagen, zowel op toeristisch als brandweer vlak. Niemand van ons zal te klagen hebben over de mogelijkheden tot het meegaan naar meldingen;daarnaast een paar prachtige toeristische uitstappen gedaan.

Vrijdagnacht hadden velen van ons de nodige "calls" zodat we het zaterdag overdag wat kalmer aan hebben gedaan. Men ging boodschappen doen voor de station, er stonden "Wildlife" oefeningen op het programma en er moest worden schoongemaakt. De stations worden één voor één door de grote baas geinspecteerd en dat gebeurt echt grondig.Het was een dag om weer wat te socialiseren met onze gastheren en het dagelijkse leven op het station te proeven.

Zaterdagavond naar de Sabercats (indoor football) in het HP-Pavilion geweest hetgeen een grandioze ervaring was,daarna waren we uitgenodigd voor een graduate party van één van de brandweermensen van station-1.Zondagochtend moest er weer vroeg worden opgestaan om naar San Francisco te gaan. Een erg levendige stad waar  behalve de vele bezienswaardigheden ook nog een groot loopevenement(Bay tot Breakers) aan de hand was. Alle bekende zaken passeerden de revue: Golden Gate,Lombard Street,Pier 39,ChinaTown,Fire Museum etc.etc.

Ook op brandweervlak gebeurde er genoeg op zondag; een heidebrand een woningbrand en een zeer grote brand in een seniorencomplex waarbij 5 brandweermensen gewond raakten en een bewoner het leven liet.SanJoseMercuryNews4SanJoseMercuryNews1SanJoseMercuryNews2SanJoseMercuryNews3SanJoseMercuryNews5 

 

03:29 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.