17-05-08

Station 35 ( euh 27)

Vrijdag de 16de begon reeds redelijk vroeg voor ons (Pascal en Steven)kleurling die bewusteloos thuis lag, vermoedelijk een overdosis.

Bij aankomst probeerden de paramedics hem wakker te maken. Dat lukte maar de jonge man reageerde agressief tegenover de hulpverleners. Om hun veiligheid te bewaren riepen ze versterking in van een 6 tal cops. Deze probeerden de 16 jarige eerst te kalmeren, vervolgens werd een teaser gun op hem gericht maar die werd niet gebruikt. Uiteindelijk besprongen ze hem en hielden hem in een greep maar na het herhaaldelijk protesteren tegen de oproep om kalm mee te werken, besloten ze om "the wrap" boven te halen.

Het leek op een soort dwangbuis maar dan meer houdini stijl met lots of chains. Weg ermee naar het ziekenhuis.

 

Rond 04.30 AM kwam een tweede call binnen van een traffic accident. Het betrof een truck met oplegger die de controle verloor en op zijn zij over de highway schoof. Onmiddellijk bij aankomst diende er een kleine brand geblust te worden. Later werd HAZMAT team opgeropen om de vrijgekomen gevaarlijke stoffen te verwijderen van de highway.


Na het ons kleine beetje resterende nachtrust trokken we naar station 1 om van daaruit naar Call Fire te rijden (bosbrandbestrijding). Deze federale brandweerdienst is de eerste die wordt ingezet bij bosbranden.

Heel indrukwekkend om een demonstratie te krijgen van een blus heli in actie.In de namiddag keerden we terug naar onze station 35 waar we tijdens onze poging om wat slaap in te halen 2 keer werden opgeroepen voor wat medical calls.
 
Momenteel hebben we wat minder geluk daar de engine (autopomp) van hier moet nagekeken worden. Er is iets mis met de gears (transmissie).

Doordat de vervang engine maar 2 zitplaatsen heeft zullen we moeten verhuizen naar station 27. Daar hebben ze het meest grasbranden.

Dan zullen we toch nog wat vuur zien.

Verder is het hier nog heel warm en het wordt weekend dus het worden drukke nachten.
 

Vele groeten, Pascal en Steven.

16:31 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.