15-05-08

Woensdag 14 mei

Ook vandaag wachtte ons weer een druk programma, we hadden afgesproken op station-1 om 08.30 uur maar dat werd voor de meesten iets later. Nagenoeg niemand had een nacht gehad zonder uitrukken; wat opvalt is het grote aantal Medical Calls. De verhalen waren niet van de lucht en iedereen nam zichtbaar genoegen met de nachtelijke onderbrekingen.

In groep vertrokken naar het San Jose Fire Museum, waar we werden opgewacht door een heel erg enthousiaste medewerker. Het mooie van het San Jose Fire Department is dat nagenoeg alle verzamelde stukken ook daadwerkelijk dienst hebben gedaan in de stad. Het meeste van het materiaal ziet er erg fraai uit, qua restauratie hebben ze nog wel een paar jaar werk. Een rondrit met een Mack vormde de afsluiter van ons bezoek.

Na het museum was de Maintenance Facility aan de beurt, de stad houdt alles in eigen hand en voorziet in het onderhoud van alle brandweer en politievoertuigen. Daarnaast worden ook de nieuwe voertuigen hier voorzien van alle benodigde electrische apparatuur. Ook de nieuwe crashtender voor de luchthaven brandweer wordt hier afgebouwd.

Gordon Biersch Brewery werd aangedaan voor de lunch; we hebben samen in de patio gezeten hetgeen gezien de zomerse temperaturen geen marteling was. Na een vluchtige blik in de brouwkelder zelf gingen we op pad naar Station 29 waar de HAZMAT is gestationeerd.

Ook op Station 29 werden we weer met open armen ontvangen;ale deuren gingen open en overal volgde een uitvoerige uitleg bij. Fire Captain Wayne van Gundy toonde ons allerlei equipment wat na 9/11 zijn intrede had gedaan bij het HAZMAT team. De uitleg over de nieuwe ambulance werd abrupt onderbroken door alweer een melding die dag.

Onze hele groep was op Station-1 uitgenodigd voor dinner; 2 SJFD collega's hadden een uitgebreide Mexicaanse maaltijd voor ons bereidt. Het smaakte eenieder fantastisch maar was voor sommigen wel pikant hetgeen door de Amerikaanse collega's werd weggelachen. Ook hier werd het gezellig samen zijn weer onderbroken door een melding......................

Onderstaand een aantal foto's van deze dag:San JoseSan Jose1San Jose2San Jose3San Jose4San Jose5San Jose6San Jose7San Jose8San Jose9San Jose10San Jose12San Jose11 

07:41 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ferme gasten Wat dat doet, he, die zonnebrillen. Vooral die gasten van Lier en antwerpen...Hoop dat jullie tijd zo goed is als hij eruit ziet.

Grtz,

Jan

Gepost door: Jan Boets | 17-05-08

De commentaren zijn gesloten.