09-05-08

Tips en trics!

Hallo iedereen!

leterme_epa

 OOPS! Forgot your present at my home, George!

 

We zijn er bijna! Nog enkele keren slapen en dan zijn weg, hé! Ik weet niet of er al reeds tekenen zijn van stress voor sommigen, bij mij ga ik dat maar gewaar worden als ik op weg ben naar de luchthaven. "Heb ik alles mee wat ik zou moeten mee hebben?" giert er dan zo door mijn kop. Om dat te voorkomen heeft onze aller vriend Frank nog naar iedereen een mailke gezonden met enkele handige tips en trics. Mochten er enkelen zijn die dat nog niet hebben gezien zal ik nog eens alles hieronder op een rijtje zetten.

 • We verzamelen om 07.15 uur onder het grote bord met vliegbestemmingen in de vertrekhal:
-          controleer thuis voor vertrek op paspoort !-          denk aan medicatie / zonnebril / zonnecreme-          reserve bril/ contactlenzen-          gedacht aan dollars / creditcard ?-          reserve chauffeurs: denk aan je rijbewijs !-          GSM + lader bij ?-          Fotocamera / reserve batterijen / lader-          adaptorstekker voor de USA.-          zorg dat het thuisfront weet hoe je te bereiken bent. -          let op bij het reizen met de trein; maandag 12 mei is een feestdag (2e Pinksteren)-          zorg dat je bagage voorzien is van labels-          geen scherpe voorwerpen/ vloeistoffen in de handbagage-          nogmaals, ivm beschikbare transportruimte,  het verzoek: maximaal 1 harde valies per deelnemer !  
 • Zorg dat je minimaal 1 nette werkbroek + uniformhemd(korte mouw) + nette zwarte schoenen bij hebt voor de officiële ontvangsten en bezoeken(eenheid van tenue).
 
 • Voor in de kazernes volstaat werkbroek(en) +  werkhemd(en) en/of T-shirt(s) Fireobservers + werkschoenen
 
 • Handdoeken worden vertstrekt via SJFD, wel handig om er een tweetal zelf mee te nemen voor evt.onvoorziene zaken; bij het Kruidvat zijn papieren wegwerpwashandjes verkrijgbaar.
 
 • Zorg dat je een heuptasje/klein rugzakje bij hebt om je waardevolle spullen in op te bergen (laat de gelegenheid niet de dief maken !)
 
 • Een infomapje met foto’s over je eigen woonomgeving, je kazerne, je werk, je familie etc.etc. is altijd een mooi uitgangspunt voor een gesprek. Ook een unieke helm of een ander brandweer gerelateerd object doen het altijd goed.
 Patches, stickers, Belgische chocolade, allemaal zaken die aanspreken 
 • Het is een lange vlucht; het kan soms fris zijn, zorg dat je een vest of trui bij de hand hebt. Probeer regelmatig even te bewegen in het vliegtuig/ doe je schoenen een tijdje uit. Denk eraan je rust te nemen; het wordt een lange dag !
 
 • Tijdens de vlucht moeten we een paar documenten invullen die we bij Immigrations nodig hebben. Laat ze vooraf controleren, vraag bij schrijffouten een nieuw setje, zorg dat je duidelijk en in blokletters schrijft. Het adres van het eerste hotel gebruiken we als bestemming;ik zal hier tijdens de vlucht op terugkomen.  
 
 • Mochten er vooraf nog vragen zijn, wacht niet tot het vertrek, maar contacteer één van de begeleiders
 
 • Mochten er ter plaatse vragen/problemen zijn: contacteer één van de begeleiders. Realiseer je dat wij, wanneer we niks horen, denken dat alles goed gaat. Commentaar achteraf is niet meer te verhelpen........................................
 
 • Bouw ook in de kazerne op tijd een rustmoment in; niemand houdt het vol om 7 dagen met alle meldingen mee te gaan. Het resulteert in vermoeidheid/ prikkelbaarheid tijdens het toeristisch gedeelte van de trip; waak hiervoor!

Voor de degene die voor de eerste keer gaan naar de USA, luister goed naar de raadgevingen die Frank je voor en tijdens de reis zal geven. Het zal mogelijk veel ellende besparen!

Tot zeer gauw!

Pascal 

14:41 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.