09-05-08

Drie brandweermannen komen om het leven tijdens brand.

Jammer genoeg moeten we op de blog ook wat minder aangenaam nieuws vermelden en dat is dat er drie van onze collega's het leven gelaten hebben in Nederland terwijl ze deden wat ze gezworen hadden te doen en dat is de bevolking beschermen tegen rampspoed. Bij deze wil ik dan ook mijn medeleven betuigen aan de families van de slachtoffers.  Dit geval zal onze Frank nog het meeste aangrijpen daar het landgenoten zijn van hem.

Het dorp Eelde-Paterswolde is in rouwstemming, door het omkomen van drie brandweerlieden van het korps Eelde bij een brand in een scheepswerf in De Punt. Alle festiviteiten in het dorp zijn afgelast. Het was feest in het dorp omdat er veel geld was opgehaald voor een stichting die zich inzet tegen kanker.

bin.branddepunt_06.jpg

De drie brandweerlieden, van 29, 38 en 48 jaar oud, waren na vijf jaar de eerste brandweermensen die in Nederland om het leven kwamen bij het bestrijden van brand. Zij vormden een zesde van het complete brandweerkorps van Eelde.

bin.branddepunt_02.jpg

De gemeente Tynaarlo en de politie en brandweer zijn sinds half vijf in crisisberaad bijeen. Er was sprake van enorme rookontwikkeling door de brand, die inmiddels onder controle is. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

bin.branddepunt_03.jpg

Voor betrokkenen is een speciaal telefoonnummer geopend en crisissite crisis.nl besteedt aandacht aan de brand. Op egbertsbrandweersite.nl stromen de condoleances binnen.

bin.branddepunt_04.jpg
bin.branddepunt_05.jpg

 

Pascal

21:36 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.