24-04-08

Grand Canyon National Park

grandcanyon1
gc3

gc4
 

Grand Canyon National Park 

Dit park is zonder twijfel de belangrijkste bezienwaardigheid in Arizona. Het is uitgeslepen door de Colorado-rivier (2334km) lang miljoenen jaren geleden en is zodoende een gecompliceerd stelsel geworden van diepe ravijnen en kloven. Ze is 466 km lang en op zijn breedste 16 km, de diepte varieert van 1600 tot 2000 meter.

De rivier deelt de canyon in twee delen, de North en de South rim. Ze liggen ongeveer 16 km uit elkaar(in vogelvlucht, maar rijden van de ene rim naar de andere met de wagen kost je een omweg van maar liefst 345km!), maar vormen twee totaal verschillende werelden.

Het Grand Canyon National Park krijgt jaarlijks zo’n 5 miljoen bezoekers en het worden er steeds meer. Op de bodem van de canyon worden zeer veel fossielen die tot 570 miljoen oud kunnen zijn. De canyon is tevens een immens biologisch museum, van woestijnen in de lagere regionen , bij de rivier en op de wanden tot de bossen van coniferen in de beide delen van het park. Het klimaat is zeer verschillend van het ene deel t.o.v. het andere deel, en ook moet je rekening houden met de hoogteverschillen. Neem in alle geval toch een warme trui of jas mee, want de temperatuurverschillen kunnen er zeer extreem zijn( in dal 30°, boven 4° en soms nog sneeuw in de tijd als we gaan!)

19:40 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-04-08

Hoe zit dat met de bagage?

bagage
 

Voor wie het de eerste keer is dat hij naar de USA gaat, heeft vast al wel gehoord dat er sedert 9/11 de veiligheidsmaatregelen niet van de poes zijn in de luchthavens. Er zal een uitvoerige controle zijn van jou en je bagage. Om geen onnodige tijd te verliezen aan de check-in van Delta Airlines zal ik je hier wat nuttige tips geven vooral over je bagage.

Handbagage:

Als we voortgaan volgens de richtlijnen van Delta airlines, zijn die de volgende:

 • je handbagage moet minder dan 18 kg wegen
 • als je van je tas de lengte,breedte en hoogte samentelt mag die niet meer bedragen dan 114 cm. men heeft er een SizeCheck doos ter beschikking die de maten 55cm op 35cm  op 22 cm heeft. Past je handbagage daar netjes in, is er geen probleem.
 • Moet zonder problemen passen onder de stoel voor je of in de opbergruimtes boven je hoofd in het vliegtuig.
 • Voor de rokers onder ons: sedert 4 augustus 2007 is het terug toegestaan dat er weer 1 aansteker mag zitten in de handbagage. Meerdere moeten in een speciale container worden gestopt .
 • Voor de Rambo's onder ons: Neem geen zakmessen en zoverder mee in je handbagage mee. Ook geen scheergerief en toilettassen want daar zitten steevast spuitbussen bij en dat wordt soms moeilijk gedaan over gedaan bij de controles. spuitbussen mogen daar maar maximum 100 ml bevatten en meestal bevatten die meer. Voor meer info verwijs ik je verder naar de site van Delta Airlines. http://www.delta.com/home/index.jsp

 

Wordt als handbagage gezien, en van elk mag je max. 1 stuk hebben.

 • rugzak of trolley met de goede maten
 • brieventas
 • laptop
 • foto/videocameratas
 • GSM /Ipod tasje
 • voedselproducten voor onmiddelijke comsumptie
 • een doos/zak met taksvrije producten
 • een jas
 • een paraplu
 • een stuks leesmateriaal

Vanaf 5 mei 2008 gelden er andere regels over de gewone bagage( wat hebben we weer een chance!) en die gelden als volgt:

 • in plaats van 2 tassen enkel 1 tas
 • Ze mag niet meer dan 22.5kg wegen
 • ze mag niet meer dan l+b+h= 157 cm meten
 • Vanaf de tweede tas betaal je 25 US-dollar wat naar de huidige koers ongeveer 16 € is. De derde tot en met de vijfde is het al 80 US-dollar per tas! Wees dus bedachtzaam dat je wat zuinig bent met hetgeen je meeneemt en dat je in je eerste tas een extra tas stopt voor als je terugkeert, want je zal zeker en vast meer terug meehebben dan dat je vertrok en 16€ is nu zo geen ramp, hé!
 • Maak dat je tas niet gesloten is met een slot want die snijden ze toch kapot met mogelijke schade tot gevolg. Een mogelijk heid om je tas te beschermen tegen vreemde vingers is een band of een cijferslot die door de douane met een loper kan worden geopend.
 • Bepaalde zaken of cadeau's voor langs daar moet je best niet te stevig verpakken want bij een eventuele controle(1 op de 10 koffers) zullen ze die toch openen en dus zal je moeite om dat mooi of veilig te verpakken een maat voor niks zijn.

Zo dat is een zo een beetje het belangrijkste wat er te zeggen valt over de bagage. Zijn er nog eventuele vragen over dit item kun je ze gerust mailen naar mijn adres en dat is pascal.favere@telenet.be

Tot in Sisco vrienden!

Pascal

20:53 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hooverdam en Lake Mead

hooverdam2

lake mead1

hooverdam1

 Hooverdam en Lake Mead

 

Na ons verblijf van 2 dagen in Vegas gaan we weer verder naar het Grand Canyon National Park en dat beloofd weer een lange trip te worden en wel een van ongeveer 600 km. Maar eerst gaan we snel even stoppen voor een eventuele fotoshoot aan de indrukwekkende Hooverdam om daar de staatsgrens van Nevada met Arizona over te steken.

Om even dieper op de Hooverdam in te gaan, de start van de bouw werd gegeven in 1933 en werd geopend op 30 september 1935 door President Roosevelt en werd genoemd naar de vorige president Herbert Hoover. De bedoeling van de dam was de Colarodo-rivier te bedwingen die die voor deze tijd soms desastrueus buiten haar oevers kon treden. Tevens was het ook de bedoeling om van de nood een deugd te maken en wordt er door enorme turbines ingebouwd dievoor 1,4 miljoen kilowatt stroom opwekken. Hierbij werd een kunstmatig meer gecreeerd die men Lake Mead (640km²)is gaan noemen. Dit meer zorgt voor irrigatie voor de landbouwgebieden in het zuiden van californië en drinkwatervoorziening voor de 100 km verderop gelegen steden Los Angeles en San Diego. De rivier Colorado is tevens de rivier die de adembenemende Grand Canyon miljoenen jaren geleden heeft uitgesleten

   

10:12 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-04-08

Staking Brandweer Antwerpen.

  

Antwerpse brandweer voert actie

Een tweehonderdtal Antwerpse brandweerlieden voert sinds vanmorgen actie aan het secretariaat van de brandweer aan de Sint-Jacobsmarkt. Daar start om 9 uur een bijzonder overlegcomité over het Verlof Voorafgaand aan Pensioen (VVP). Met de actie willen de brandweerlui duidelijk maken dat ze niet te spreken zijn over het protocol voor het VVP zoals het nu ter discussie op tafel ligt.

De actie gaat uit van de vier vakbonden ACOD, ACV Openbare Diensten, VSOA en IFOD. Enkel de drie eerste vakbonden nemen deel aan het bijzonder overleg dat in aanwezigheid van brandweerkolonel Addiers gebeurt. Het ongenoegen over het protocol bij de vier vakbonden is even groot, vandaar dat de krachten gebundeld werden voor een gezamenlijke actie.

Belangrijkste struikelblok voor de vakbondsafgevaardigden is dat het VVP betaald moet worden door de jongere brandweerlieden, en dat is voor elke brandweerman onaanvaardbaar. Daarnaast willen de brandweermannen dat er dringend werk wordt gemaakt van een zaterdagvergoeding want die is er nog steeds niet binnen het Antwerpse korps.

'Bovendien wordt op die manier een serieuze rem gezet op de verjonging van het korps, want wie zal nu nog voor de brandweer willen werken', zegt adjudant en IFOD-afgevaardigde Chris Sinnaeve.


Met de actie wilden de brandweermannen druk zetten op het overleg dat dinsdagmorgen plaatsvond tussen de brandweertop en de vakbonden. Tijdens dat gesprek werd onder meer meegedeeld dat de minimale bezetting gelijk zal worden geschakeld aan de maximale bezetting om geld vrij te maken voor het VVP. 'Dat houdt ook in dat de verlofregeling niet meer vrij te kiezen is', legt Sinnaeve uit.

Een van de komende dagen zitten brandweer en stadsbestuur samen aan tafel over het VVP. Wanneer er terug een hoger overlegcomité op de agenda staat, willen de brandweermannen opnieuw actie te voeren aan het stadhuis in Antwerpen.

 

11:00 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-08

Las Vegas, here we come!!

Las Vegas

 

Deze trip van Fresno naar Las Vegas zal de langste rit zijn die we zullen maken met de wagen tijdens ons verblijf in de USA. Hiervoor gaan we de staatsgrens overschrijden van Californië naar Nevada.

Nevada telt ongeveer 2 miljoen inwoners waarvan bijna driekwart in de twee grootste steden wonen, met name Reno( ook al bezocht geweest door de FireObservers in 2005, zie verslag op de site) en Las Vegas waar we naartoe gaan. Nevada’s belangrijkste inkomstbronnen zijn natuurlijk het goktoerisme en de landbouw, veeteelt en de mijnbouw. Nevada ligt in het zogeheten “Great Basin”, een plateau tussen de Sierra Navada en de Rocky mountains op +-1250m hoogte zeeniveau. Het is bezaaid met tafelbergen, cactussen, Joshuabomen en teerstruiken. Dor en desolaat dus maar dessalnietemin indrukwekkend. Je kunt er werkelijk uren achtereen rijden zonder een levende ziel tegen te komen.

joshua treetafelberg

Nevada is de enige staat in de USA waar gokken gelegaliseerd is, en Las Vegas is er de bekenste stad. 24u op 24u  kun je er gokken( je zult er tevens geen enkele klok vinden) op de ongeveer 225.000 gokautomaten en diverse andere kansspelen. Je moet er 21 zijn om er te mogen spelen. Het is de enige stad in de gehele USA waar je openlijk op straat alcohol mag nuttigen zonder dat je er moet voor gaan zitten in den bak.
Het weer is er in de tijd als we er verblijven zeer aangenaam, te zeggen rond de 23°C en ’s nachts lekker koel.

Als je nog de middelen hebt gaan we er uitgebreid gaan shoppen  en gaan we zeker eens gaan proeven van het nachtleven. We gaan dan o.a. Fremont Street gaan bekijken. Klik op de foto voor de link.fremont-street

Het was de eerste straat in Vegas die werd verhard(1925) en is uitgegroeid tot het uitgangbord van Vegas. Je kunt er bij donkeren je ogen alleen al gaan uitkijken naar de immense lichtreclames aan de casino’s en sedert 1996 is hij overdekt met een koepel waar men door middel van 2,1 miljoen lampjes die door een computerprogramma worden gestuurd, eindeloze kleurschakeringen kunnen weergeven. ( Fremont street Experience).’s Avonds ziet er dat natuurlijk spectaculair uit.

Met andere woorden, het is best dat we 2 dagen in Vegas verblijven, zelfs dan nog zullen we niet alles gezien hebben.

Do en don’ts in de casino’s:

Let er even op dat er bepaalde gedragskodes gelden in Las Vegas. Die betreffende het drankgebruik weten we nu al. Je moet ook minumum 21 zijn , maar voor ons geval is dat geen probleem.

Tijdens het casinobezoek kun je gerust in vrijtijdskledij rond lopen in het casino. Maar als je van plan bent een show bij te wonen in een van de nachtclubs van de vele casino’s word je wel geacht correct gekleed te zijn( geen t-shirts en korte broeken dus!) liefst met een jasje of vest en geklede broek.

Je mag bijvoorbeeld ook zeker niet fotograferen in de casino’s. Het wemelt er overigens van de sercurity-gards en detectives in burgers om er op toe te zien of je deze regels al dan niet naleeft.En ook weet ook, Big Brother is watching you via de ontelbare camera’s in de speelzalen. Mocht je spelen op een van de tafels word je ook geacht enkele fiches toe te schuiven aan de croupier bij het weggaan van de tafel. Geef geen baar geld want dit mag onder geen beding worden aangenomen door het personeel.

21:32 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-08

Yosemite Park


Het  Yosemite Park

 

Dit is een van de mooiste parken van de wereld waar men alles kan vinden wat de natuur in haar mars heeft. Je vind er gletsjers, ruisende watervallen, granieten ravijnwanden in de meeste uiteenlopende vormen, verschillende soorten vegetatie die tot de verbeelding spreken zoals pijnboombossen, immense eiken- en dennenbossen tot de groteske sequoias. De fauna is er ook uniek met zijn verschillende soorten vogels en zoogdieren.

Het park heeft een oppervlakte van 3081 km² en ligt in de Sierra Nevada en is het drukst bezochte park van de USA.

Het is ontstaan in 1890 door toedoen van “de vader van de Amerikaanse milieubewegingen”,

John Muire, een Schotse emigrant.

Je kunt het park verkennen met je auto of te voet langs de erkende padden. Ook kun je er gebruik maken van de pendelbussen in sommige sectoren van het park.

Zoals eerder vermeld zijn de sequoias de meest imposante zaken die er te zien zijn in het park.

Dit zijn immense bomen die over de 100 meter hoog worden en de eerbiedwaardige leeftijd krijgen van wel 2000 jaar oud met uitschieter de Grizzly Giant die de leeftijd van 2700 jaar al bereikt heeft. Deze is nog steeds vruchtbaar en vertoont nog niet de minste tekenen van aftakeling. Nog een ander boom verwierf wereldfaam: de Wawona Tunnel Tree. In 1881 werd in zijn bast een tunnel uitgehakt waardoor 88 jaar lang met rijtuigen kon worden doorgereden. Helaas werd de boom door drassige grond en felle stormen in februari 1969 geveld. Ze is nog steeds te bewonderen want hij ligt er nog bij zoals ze gevallen is.

Het Yosemite Valley is een “Incomparable Valley”(onvergelijkbaar dal) van zo’n 18km² groot en is een voorbeeld van een door gletsjers uitgeschraapt canyon. Overal storten er zich watervallen naar beneden en zijn er unieke vergezichten te zien zoals de”Half Dome”. In het dal zijn de struiken, grasvelden en dennebossen de baas. In de zomermaanden(april tot september) kan de temperatuur oplopen tot 38°C en de nachten zijn er dan koel. In de winter is het er tussen de 4 en 10°C.

450px-HalfDomePanorama

Panoramafoto van the Half Dome

halfdome1

seq1

sequoia3


 

23:13 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |