24-04-08

Grand Canyon National Park

grandcanyon1
gc3

gc4
 

Grand Canyon National Park 

Dit park is zonder twijfel de belangrijkste bezienwaardigheid in Arizona. Het is uitgeslepen door de Colorado-rivier (2334km) lang miljoenen jaren geleden en is zodoende een gecompliceerd stelsel geworden van diepe ravijnen en kloven. Ze is 466 km lang en op zijn breedste 16 km, de diepte varieert van 1600 tot 2000 meter.

De rivier deelt de canyon in twee delen, de North en de South rim. Ze liggen ongeveer 16 km uit elkaar(in vogelvlucht, maar rijden van de ene rim naar de andere met de wagen kost je een omweg van maar liefst 345km!), maar vormen twee totaal verschillende werelden.

Het Grand Canyon National Park krijgt jaarlijks zo’n 5 miljoen bezoekers en het worden er steeds meer. Op de bodem van de canyon worden zeer veel fossielen die tot 570 miljoen oud kunnen zijn. De canyon is tevens een immens biologisch museum, van woestijnen in de lagere regionen , bij de rivier en op de wanden tot de bossen van coniferen in de beide delen van het park. Het klimaat is zeer verschillend van het ene deel t.o.v. het andere deel, en ook moet je rekening houden met de hoogteverschillen. Neem in alle geval toch een warme trui of jas mee, want de temperatuurverschillen kunnen er zeer extreem zijn( in dal 30°, boven 4° en soms nog sneeuw in de tijd als we gaan!)

19:40 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

't Begint te korten hé mannen!

Gepost door: Carl | 30-04-08

De commentaren zijn gesloten.