09-04-08

Staking Brandweer Antwerpen.

  

Antwerpse brandweer voert actie

Een tweehonderdtal Antwerpse brandweerlieden voert sinds vanmorgen actie aan het secretariaat van de brandweer aan de Sint-Jacobsmarkt. Daar start om 9 uur een bijzonder overlegcomité over het Verlof Voorafgaand aan Pensioen (VVP). Met de actie willen de brandweerlui duidelijk maken dat ze niet te spreken zijn over het protocol voor het VVP zoals het nu ter discussie op tafel ligt.

De actie gaat uit van de vier vakbonden ACOD, ACV Openbare Diensten, VSOA en IFOD. Enkel de drie eerste vakbonden nemen deel aan het bijzonder overleg dat in aanwezigheid van brandweerkolonel Addiers gebeurt. Het ongenoegen over het protocol bij de vier vakbonden is even groot, vandaar dat de krachten gebundeld werden voor een gezamenlijke actie.

Belangrijkste struikelblok voor de vakbondsafgevaardigden is dat het VVP betaald moet worden door de jongere brandweerlieden, en dat is voor elke brandweerman onaanvaardbaar. Daarnaast willen de brandweermannen dat er dringend werk wordt gemaakt van een zaterdagvergoeding want die is er nog steeds niet binnen het Antwerpse korps.

'Bovendien wordt op die manier een serieuze rem gezet op de verjonging van het korps, want wie zal nu nog voor de brandweer willen werken', zegt adjudant en IFOD-afgevaardigde Chris Sinnaeve.


Met de actie wilden de brandweermannen druk zetten op het overleg dat dinsdagmorgen plaatsvond tussen de brandweertop en de vakbonden. Tijdens dat gesprek werd onder meer meegedeeld dat de minimale bezetting gelijk zal worden geschakeld aan de maximale bezetting om geld vrij te maken voor het VVP. 'Dat houdt ook in dat de verlofregeling niet meer vrij te kiezen is', legt Sinnaeve uit.

Een van de komende dagen zitten brandweer en stadsbestuur samen aan tafel over het VVP. Wanneer er terug een hoger overlegcomité op de agenda staat, willen de brandweermannen opnieuw actie te voeren aan het stadhuis in Antwerpen.

 

11:00 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.