12-01-08

Storm teistert California!


Vorig week-end werd Californië geteisterd door een hevige winterstorm. Na alle ellende van de bosbranden van afgelopen oktober/november die ze te verwerken kregen, was dit een nieuwe klap voor de bevolking aldaar. Er werden windsnelheden gemeten van 150km/h en meer.Overal in de staat hadden ze af te rekenen met overstromingen en modderstromen die echt alles opslokten. Evacuatie en werversperringen waren daar aan de orde van de dag. 

080107-storm-hmed-2a_h2

klik op de foto en bekijk de slideshow!

 

 

 

 

 

 

 

 

De Sierra Nevada kreeg pakken sneeuw te verwerken van wel 3 meter hoog in 2 dagen tijd. Vooral de streek van San Fransisco en Sillicon valley kreeg ervan (das heel dicht bij San Jose). Daar maakten echte hoosbuien en felle wind dat er een grote stroompanne was die meer dan 600.000 huishouden zonder stroom zette. Tot op vandaag is er nog steeds een crisis in de stroomleveringssector aldaar. De stroomleveranciers kunnen nog steeds niet garanderen dat iedereen daar binnen de korste keren terug normaal stroom zal krijgen.

Jawadde, ze krijgen er daar goe van langs nietwaar! Ik maak me sterk dat het deze keer een zeer uitzonderlijke trip zal zijn waar we veel zullen zien. De Californische beer zal zeer waarschijnlijk nog zijn wonden likken op dat moment en het zal een "once-in a-liftime opportunity"zijn om eens te zien hoe onze collega's langs daar te werk gaan om alles weer op het spoor te krijgen. Niks anders dan lof voor hen!

IMG_1279

IMG_1635

18:55 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ja jongens...neem maar een truitje op 't meeste mee hé ;-)
't Begint zo stilletjesaan te korten...spijtig dat we niet meekunnen en dat het nog wachten is tot oktober...zo lang!

Gepost door: Carl | 18-01-08

De commentaren zijn gesloten.