24-10-07

Felle bosbranden Southern California.

Hallo,

Het is al reeds een eindje dat ik de blog heb aangevuld omdat ik nog met andere dingen bezig was(verbouwingen). Ik wachtte tevens ook op de resterende kandidaten die nog hun voorstelling moesten doen. Bij deze, gasten, denk er even aan om dat nog te doen he!

Ook wil ik van de gelegenheid gebruik maken dat onze Californische collega's het momenteel niet onder de markt hebben deze dagen. In het zuiden van de staat zitten ze met zeer uitgebreide bosbranden die al gigantische oppervlakken aldaar in de as hebben gelegd. Zo zie je maar dat de natuurelementen niks of niemand ontzien, zowel rijk als arm, mens of dier of plant. De grove middelen worden ingezet. Blusvliegtuigen, helicopters , plaatselijke korpsen en korpsen vanuit alle hoeken van de staat en het CDF. Zelfs het leger en de National Gard draagt haar steentje bij. Het zal daar nogal de moete zijn. De schade door de bosbranden in Californië bedraagt alleen al in San Diego County meer dan 1 miljard dollar. Dat zegt de directeur van de hulpdiensten van het district, dat het zwaarst is getroffen. Het gaat dan alleen om huizen, die verloren zijn gegaan; de economische schade is nog niet meegerekend.
De bosbranden in Californië woeden nu al vier dagen. Zevenduizend brandweerlieden zijn dag en nacht aan het blussen. Een miljoen mensen zijn geëvacueerd, meer dan 1500 huizen zijn in vlammen opgegaan en zeventigduizend huizen worden bedreigd. Er zijn al zeker vijf doden en zeventig gewonden. Een gebied groter dan de provincie Limburg is in de as gelegd.

De Amerikaanse president Bush heeft Californië tot rampgebied uitgeroepen, waardoor snel geld uit Washington vrijkomt. Donderdag brengt Bush een bezoek aan het gebied. Weerkundigen verwachten overigens dat de sterke winden die de branden aanwakkeren, nog woensdag zullen afzwakken.

Een ding is zeker, als we er zijn zullen veel te zien krijgen!

 

bb2
bb3

bb4
bb5

Ik hou jullie op de hoogte van de verdere gebeurtenissen via deze blog. Regelmatig kjiken dus!

GRTZ

Pascal

21:11 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |