21-09-07

FireObserver Filiep Lefebvre uit Kortrijk

hallo,

Nu hebben we den beste maat van Frédéric uit Kortrijk die ons zijn voorstelling doet. Nu dacht hij dat hij bij de laatste was maar dat is niet zo. Er moeten er zich nog voorstellen,hoor. En daarbij, we hebben nog de tijd want we hebben nog 8 lange maanden te gaan, nietwaar? Go for it, Fluppe!

 

04-25-07_0753 (Small)

DSC00088 (Small)
DSC00290 (Small)

Hallo beste reisgenoten fireobservers,

Hier ben ik dan, beter laat dan nooit, weet dat de computer niet mijn beste vriend is zodanig uitstel !!!!

Zoals jullie al kunnen raden ben ik Filiep Lefebvre en 49 lentes jong. Beroepshalve ben ik Zelfstandig vloerder en ben maar sedert een drietal jaren lid van de vrijwillige brandweer te Kortrijk.

door het toedoen van mijn peter in de brandweer Fredje heb ik mij eveneens laten overhalen om mij in te schrijven voor de stage in de verenigde Staten.

Een ding weet ik zeker ik ben veel te laat bij de brandweer gekomen want het was een beroep die mijn ouders als te gevaarlijk beschouwden. Toen ik later te weten kwam dat er op de leeftijd geen grens meer was heb ik mijn examen meegedaan en zodanig, ziehier filiep de brandweerman.

In mijn vrije tijd (als die er al is) zou ik wel eens gaan bowlen.

Ik kijk er al naar uit om verder met de groep kennis te maken

Groetjes

fluppe

Ja Fluppe, als ik zo eens de groep bekijk van wie ik al een voorstelling heb mogen ontvangen, dan gaan we nog een beetje leute hebben! Begin al maar te trainen om Budweisers te drinken! Olé.

 Grtz

Pascal

21:43 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-07

FireObserver Luc Van den Bossche

Yo de mannen,

De zoeten inval! Nog ene die zich voorstelt! En natuurlijk ene die ik ken van Jacksonville. De Luc. We hebben er een fijne tijd doorgebracht ( ook met zijn vader)en ik ben dan ook zeer blij dat hij het weer aan durft om samen met mij er weer op uit te trekken naar de States. Zeg uw zeg Luc, zou ik zo zeggen .144_4498 (Small)

DSC05174 (Small)

Collega’s !

De naam is Luc Van den Bossche, 21 jaar jong, en voor mij al de 2e maal naar

de States ! De vorige stage, Jacksonville 2005, was samen met Pascal, en omdat hij zich zo voorbeeldig gedragen heeft, geef ik hem een kans om ons te begeleiden op onze stage…

Terug ben ik de jongste van ‘den hoop’, maar daar wen ik ondertussen al aan… en aangezien ik nu de magische leeftijd van 21 bereikt heb, mag ik mij nu legaal wagen aan een lokale alcoholische dorstlesser aldaar..

Ik werk als beroepskracht in de brandweer van Eeklo, waar ik insta voor de ambulancedienst en de goeie werking van het korps, in de ruimste zin van het woord.. Daarbuiten ben ik nog vrijwilliger in de brandweer van Kaprijke, wat ook direct mijn thuishaven is !

Ik volgde nog de cursus van gaspakdrager en om up-to-date te blijven volg ik af en toe een oefening mee bijde collega’s van Zelzate.

Als laatste een sfeerbeeld van de vorige stage, Jacksonville 2005..

Tot de 16e !

Luc

Well done, Luc! Maare, ik gedraag me altijd voorbeeldig. Ge kent me toch! En ik ben ook blij dat dat probleemke met dienen alcohol voor jou ook van de baan is. Nu kunnen we eindelijk eens een brouwerij aldaar gaan bezoeken zonder ons paspoort uit te halen ,hé? Doe ze daar allemaal de groeten( uwen pa en uw schattig vriendinneke en de rest) van mij!

Pascal

22:47 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FireObserver Steven Bauters uit Gavere

Hallo,

Het kan niet op deze avond. De ene voorstelling na de andere komt binnen, zo ook de laatste man van de 3 van Gavere. Maar de laatste zullen de eerste zijn, niewaar? Ga er maar voor, Steven!

foto (Small)

IMG_1775 (Small)
IMG_1778 (Small)
En natuurlijk mag de kleine Jens ook op de blog! Geen probleem!

P5250001 (Small)

 

Hallo beste brandweer vrienden,

Ik ben Steven Bauters (34) en het derde deelnemende lid van brandweer Gavere.

Ik ben samenwonend met Mireille en heb een zoontje Jens (4)

Ik ben samen met Sergé (zo een 9jaar geleden) bij de brandweer gekomen en ook door mijn schoonbroer Eddy Depauw

Ondertussen ben ik sinds 2 jaar bevorderd tot koporaal

Ik ook ben tewerkgesteld in Volvo Cars als onderhoudstechnicus welles waar in een andere ploeg en afdeling dan Eddy ,ook daar ben ik sinds kort peletonoverste-verkenner bij de bedrijfsbrandweer.

Samen durven we ook wel eens een ritje maken ik dan wel niet met den trike maar met de motorfiets.

In mijn beetje vrije tijd knutsel in ook een beetje op het net en zo heb ik de volgend websites samen geknutseld : www.fireboys.be en www.brandweergavere.be

Zo dit is kort samengevat wie ik ben en tot de vergadering.

 

Mvg,

Bauters Steven

Heel goed, Steven! Ik zie dat je ook een beetje thuis bent in Webdesigns. Als ge nog tips hebt om de blog een beetje op te fleuren, let me know! We gaan er proberen iets heel schoons van te maken, en alle hulp is zeker welkom!

 Grtz

Pascal

22:34 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FireObserver Frédéric Duboccage uit Kortrijk

Yups iedereen,

Iemand van een naaste buur van ons(Kortrijk) heeft het ook aangedurfd om eens te proeven van "the American way" en gelijk heeft ie! We spreken hier namelijk over Frédéric van Brandweer Kortrijk. Nen goe gast zoals de meeste pompiers zijn! Ge meug ne kje u gedach zegn, Fredje zoals ze langst hier zeggen. Allé!

Nvdr:Fredje is de jongen uiterst rechts. De kerel met zijn gele helm is ook een medereiziger die zich binnenkort zal voorstellen, Filiep Lefebvre uit Kortrijk.

fredje duboccage (Small)

 

Dag beste reisgenoten,
Ik ben nogal aan de late kant om mij eens voor te stellen maar hierbij komt het er dan toch nog van.
Mijn naam is Frédéric Duboccage, ik ben 29 jaar en woonachtig te Kortrijk. Beroepshalve ben ik verpakker in een bedrijf dat gespecialiseerd is in alles wat met communicatie te maken heeft. Ik ben ondertussen 9 jaar vrijwillig brandweerman te Kortrijk en sedert vorig jaar ben ik korporaal. Momenteel ben ik bezig met mijn cursus sergeant waar ik binnen 2 weken examen voor heb voor mijn laatste module.
Ik ben nog maar een 2-tal jaar lid van de Fire Observers. Al enkele jaren hoorde ik daar van spreken in de kazerne en hoe meer ik ervan hoorde, hoe meer mijn interesse groeide om eens een stage mee te maken bij onze Amerikaanse collega's. Een paar weken geleden heb ik dan één van mijn collega's in de kazerne kunnen overtuigen om zich samen met mij in te schrijven voor de stage in San Jose.
Dat is't zowat wat mij betreft. We zullen nog tijd genoeg hebben om kennis te maken op de info vergadering en zeker aan de overkant van de grote plas. Ik zie er al naar uit.
Met collegiale groeten
Frédéric Duboccage
Ja fredje, we zullen je zien daar op de vergadering, tot dan!

22:16 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-09-07

FireObserver Steven Vanhauwaert uit Kuurne!

Beste Reisgenoten,

Vandaag stelt ook mijne ploegmaat van kuurne zich voor. Echt ne toffe ket, zoals onzen Carl (Verstrepen)soms pleegt te zeggen. Ik moest hem niet te overtuigen om mee te gaan naar de States, want hij droomde daar al lang van! Allé, tes an gie ,Steven!

IMG_5418. (Small)

155_5565. (Small)

 

Raw00237.
DSC03341. (Small)

Beste fireobservers, Mijn naam is Steven Vanhauwaert, woonachtig te Kuurne en word er in november 23.Daar ben ik sinds 2 jaar in dienst als vrijwillig brandweerman (dit samen met Pascal in ploeg 1) en ben momenteel bezig met mijn opleiding om binnen te treden tot het RISC team. Ik ben technisch verantwoordelijke in ons familiebedrijf dat reeds 4 generaties lang, gespecialiseerd is in het construeren van vlasbewerkingsmachines en industriële afzuigingen. Daarnaast ben ik ook actief in de jeugdbeweging KSA waar ik mijn steentje bijdraag als leider van een groep van 15- en 16 jarige jongens en meisjes. Verder hou ik van verre reizen, de bergen (meestal wandelen/klimmen/alpinisme) en ben ik meestal wel te vinden voor een tour met de mountainbike. Vol verwachtingen zal ik dan ook voor de eerste keer naar de VS trekken. Doordat we daar de mogelijkheid hebben om het leven van een “firefighter” van dichtbij te kunnen proeven is dit uiteraard een unieke kans om deel te nemen aan deze stage. Zeker de verhalen van collega’s uit Kuurne die reeds deelnamen deden mijn keuze versterken.  Wel dat is het zo een beetje, Groeten en tot op de infovergadering. Steven.

Zo, nu nog wachten op de rest om zich voor te stellen! tot binnenkort!

 

Grtz

Pascal

09:43 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FireObserver Serge Debussere uit Gavere!

Hallo,

Zoals gezegd gaan we Eddy zijnen maat ook aan het woord laten in onzen blog. Zo te zien zijn het grote Trike-liefhebbers, dus die mannen zullen, als ze geluk hebben, daar in de States flink hun hartje kunnen ophalen! Ge ziet daar soms wat in de States. Allé, Het woord aan jou, Serge!

image006

LOOPKOERS GAVERE 16-06-2007 041

Dag beste brandweervrienden,
Ik ben Serge Debusseré en woon ook in Gavere zoals mijne collega Eddy Depauw en ben 49 jaar jong en getrouwd met Annick.Het is eigenlijk door Eddy dat ik mijn aanvraag gedaan heb bij de brandweer waar ik hem zeer dankbaar voor ben,omdat ik er nog geen minuut spijt van heb,en ben nu reeds 9 jaar bij het brandweer korps Gavere.Mijn beroep is beroepsmilitair in het 40Smd Koksijde als vliegveld brandweerman,dus ook ben ik gebeten van alles wat brandweer betreft.In mijn vrije tijd ga ik af en toe lopen en ook rond rijden met mijne trike.Voila dat was het zo wat,ik ben er klaar voor om de grote stap te zetten naar de states en zal jullie wel zien op onze eerste vergadering in Merelbeke.
                                             Mvg Serge
Knap gedaan, Serge! Tot binnenkort!
Grtz
Pascal

09:20 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FireObserver Eddy Depauw uit Gavere(Asper)!

Beste Collega's,

Vandaag hebben we 2 mensen van de brandweer Gavere die zich voorstellen. Namelijk Eddy en Serge. We laten eerst Eddy aan het woord.

HPIM0474_edited (Small)

HPIM0475_edited (Small)
HPIM0476_edited (Small)
HPIM0480_edited (Small)

Hallo,    Ik ben Eddy  Depauw en woon in Gavere (Asper), 39 jaar en getrouwd met Christel.Daar ik al twee broers bij de brandweer had kon ik moeilijk achterblijven en ben ik op 18 jarige leeftijd bij de brandweer van Gavere terechtgekomen, waar in nu ondertussen al 21 j bij ben . Ik ben zo van de brandweermicrobe gebeten dat ik ondertussen al tal van cursussen achter de rug heb en ook al ben bevorderd tot Sergeant.Thuis is het een het een halve brandweerkazerne, met +/- 55 helmen, tal van brandweerbeelden en ander brandweermateriaal, dus de meeste vrije gaat dan ook naar de verzamelingen en de brandweer. Het beetje tijd dat ik dan nog over heb rij ik dan rond met mijne trike . Om de vrouw te onderhouden heb ik ook nog een job  , als onderhoudstechnicus van airtools bij Volvo Cars Gent en daar ben ik ook nog peletonoverste-verkenner bij de bedrijfsbrandweer. Zo ik ben klaar voor de grote oversteek te maken naar de states en als ik het allemaal lees en hoor zal ik er zeker geen spijt van hebben .

 Beste brandweervrienden tot op de eerste vergadering in Merelbeke

Zeer goed , Eddy! We kijken er naar uit om je te ontmoeten op de vergadering!See you!

Pascal

09:10 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-09-07

FireObsever Filip Van Acker uit Zelzate!

Hallo,

Vandaag stelt Filip Van Acker zich voor op de blog en dat is zo een beetje een van de "godfathers" van de FireObservers naar mijn mening. Samen met Frank en ik boksen we deze reis ineen voor jullie .Het is een zeer goeie en aangename gast die zeer justeus kan vertellen over zijn vorige trips naar de States, dat zul je nog wel ondervinden! En afgaande op de ingezonden foto's heeft hij een zeer uitsproken smaak wat Amerikaanse vrouwen betreft. Dat kan niet fout lopen! Watch and see for yourself!

IMG_0395

IMG_3121
IMG_3160
IMG_3535

 

 

 

Beste reisgenoten,

 

Ik ben Filip van Acker, 34 jaar en woonnachtig te Zelzate.  Samen met mijn echtgenote Emmy en zoontje Kayden wonen wij in de Vlasstraat waar wij momenteel bezig zijn met de verbouwing van onze woning.

Beroepshalve ben ik brandweerman bij de bedrijfsbrandweer van DOW Benelux in Terneuzen (NL), waar ik werk in een 24-uurs rooster samen met mijn mede organisator Frank Dumez.

Daarnaast ben ik ook nog vrijwillig korporaal bij de brandweerdienst van Zelzate.

Mijn grootste hobby is ongetwijfeld de Fire Observers, waar ik ondertussen al 9 jaar meedraai als bestuurslid/organisator.

Ik hoop dat het alweer een onvergetelijke stage wordt daar over de grote plas.

  

De groeten en op naar de volgende.

 

Filip van Acker

 

09:17 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-09-07

FireObserver Rudy Verhoeven uit Lier!

Beste Vrienden,

Hier hebben we de volgende deelnemer uit Lierke-Plezierke! We zijn goe bezig op deze manier! Dus zet u ne keer achter uw PC en stuur uw voorstelling op! DOEN!

 

IMG_3287 (Medium)
Ja ja , zot doen doet geen zeer!

IMG_3015 (Medium)

Mijn naam is Rudy Verhoeven.  Ik word 39 jaar ergens midden in onze reis, dus ik vrees dat me dat al meteen een rondje budweiser gaat kosten...
Ik woon en werk in Lier, waar ik sinds 1998 ook actief ben als vrijwilliger in het brandweerkorps.
Van beroep ben ik informaticus bij het Lierse OCMW, waar ik op mijn eentje verantwoordelijk ben voor een 100tal computers.
Alsof dat niet voldoende is breng ik ook in mijn vrije tijd nog regelmatig wat tijd door achter de pc.  Zo onderhoud ik ook de website van de brandweer (www.brandweer-lier.be).
Het is voor mij de tweede keer dat ik met de fireobservers naar de Verenigde Staten trek.  De eerste keer was in 2006 naar Texas, eveneens onder begeleiding van Filip en Frank en samen met mijn collega Steven.  Ik weet dus al heel wat van die mannen waar ik hier écht niets over mag vertellen J
Hierbij ook een paar sfeerbeelden van die trip.
Tot binnenkort,
Rudy


Ja Rudy, tot binnenkort voor de eerste info-vergadering die, zoals je weet doorgaat op 16 november a.s. in de Kazerne te Merelbeke. Be there!

Tot dan,

Pascal

21:49 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FireObserver Jan Van Cauwenberghe van Melle!

Beste Vrienden FireObservers,

Vandaag stelt zich al de eerste FireObserver voor en dat is Jan Van Cauwenberghe van Brandweer Melle. Hij heeft een mooie fotocollage gemaakt van zichzelf. Een hele mooie moet ik zeggen. Misschien een voorbeeld voor de anderen die nog moeten komen, zou ik zo zeggen!

Hier volgt zijn voorstelling!:

Presentatie1

 

Ik ben Jan Van Cauwenberghe, 24 jaar en woonachtig te Melle.
Ik werk als dispatcher op het hulpcentrum 100/112 te Gent en
ben reeds 5 jaar vrijwillig ambulancier bij de brandweer van
Melle. Verder hou ik mij ook nog bezig met diepzeeduiken en
ben ik lesgever, simulant en ambulancier bij Het Vlaamse
Kruis. In de weinige tijd die ik dan nog over heb hou ik er
van te gaan touren met de moto.

En aangezien dat 1 beeld meer zegt dat 1000 woorden, heb ik
dan ook deze collage gemaakt :-)

MVG
Jan Van Cauwenberghe

Ziezo, dit is de eerste. Hopelijk volgen de anderen snel.

tot blogs!

Pascal

11:20 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-07

Ik ga de spits afbijten! FireObserver Pascal Favere uit Kuurne

Hallo,

Als de ontwerper van de blog zal ik maar de spits afbijten om mezelf voor te stellen op de blog.

DSCN0462 (Large)

Mijn naam is Pascal Favere, 33 jaar oud,en ik ben reeds 7 jaar vrijwillig brandweerman te Kuurne ( Inderdaad, ik ben da manneke in zijn short op de foto!) In het beroepsleven ben ik onderhoudsmecanicien in een tapijtfabriek te Kuurne. Ik ben er tevens vakbondafgevaardigde van de ABVV. Ik ben getrouwd met Sofie en we hebben samen een dochtertje van bijna 3 jaar, Murielle.

Dit gaat de tweede keer zijn dat ik de states bezoek met de FireObservers maar deze keer meteen als begeleider. De vorige keer was ik te gast in Jacksonville,FL in oktober 2005. Dat verblijf aldaar is me zo goed bevallen dat ik beslist terug wou gaan en zelfs wat meer! Als begeleider dus! En dit samen met Frank en Filip die zich spoedig op deze blog ook eens zullen voorstellen.

Mijn grootste hobby is de Fireobservers, zonder twijfel! Formule 1 is een van de andere, daar ben ik fan van de Scuderia Ferrari! Sportief kan het wat beter maar ik hou me staande wat dat betreft! Ik drink graag op zijn tijd een " Witte van Hoegaarden". Maar ik vrees dat die aldaar een beeteke duur gaan zijn, als ze al voor handen zijn!

Wat me vooral bij blijft van mijn vorige reis is dat we met een zeer goeie groep waren en dat er vriendschappen zijn gesloten voor het leven! Hopelijk zal het deze keer niet anders zijn!

Zo, nu weet ge al wat van mij. Ik zou zo zeggen: de volgende!

22:58 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |