05-06-08

Brandweer Kuurne in het Nieuws

Kuurne1

16:35 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-08

Brandweermannen op stage in Amerika

 B2_GR21SJPMT_1+BRANDWEERVS

Vrijwilligers zien steekpartijen en geboorte in Californië

GAVERE - Eddy Depauw (40), Steven Bauters (35) en Serge Busseré (50), vrijwilligers bij de Gaverse brandweer, trokken samen met elf andere Belgische brandweermannen naar San José in Californië. Ze volgden bij het 'San José Fire Dept.' een brandweerstage.
Wie zich de beelden herinnert van 9/11, zag ook de 'FDNY' of 'New York City Fire Dept.'- brandweermannen in actie. Amerikanen kijken op naar hun brandweerhelden en de Gaverse brandweermannen konden dit nu ook doen tijdens hun veertiendaagse stage bij een brandweerkorps in het Westen van de USA, de 'San José Fire Dept'.

Sergeant Eddy Depauw: 'We waren pas anderhalf uur in een van de 35 brandweerkazernes in San José of we mochten al mee op interventie. Alles gebeurt daar met veel klank- en lichtspel. Van zodra de loeiende sirenes aangaan, wordt alle verkeer lamgelegd. Opvallend is dat de Amerikaanse brandweerhelm een echt stuk traditie is, want onze helmen in Gavere bieden veel meer bescherming.'

'Hun manier van werken is anders', vult Steven Bauters aan. 'In San José zijn het allemaal beroepsmensen bij de brandweer. In elk van de 35 kazernes bevinden zich vier mannen en een pompwagen. Bij onheil rukt de dichtst bijgelegen ploeg uit. Het aantal interventies ligt hoog. Op een week tijd werden we meer dan 25 keer opgeroepen, wat geen uitzondering is. Voor elk type tussenkomst hebben ze een ander kostuum. Ze doen daar shiften van 24 uur aan een stuk. Bij het begin van zo een shift trekt de ploeg met zijn brandweervoertuig naar de supermarkt om voeding en drank te kopen voor de 24 uur die volgen. En ze verdienen gemiddeld meer dan dubbel zoveel als wij. Na 28 jaar dienst kunnen ze al op pensioen gaan.'

Serge was geschokt door de toestanden daar: 'We werden er geconfronteerd met steekpartijen, want we waren actief in een achterbuurt van de stad. We hebben ook een bevalling gedaan, want een Amerikaanse brandweerploeg heeft steeds een verpleegkundige bij zich. Zo werden we een beetje assistent bij een 'brandweer-gynecoloog'.'

De drie Gaverse vrijwilligers vonden de stage in de USA een zeer mooie ervaring maar verkiezen toch de Gaverse brandweer: 'Als vrijwilliger krijgen we iedere keer een kick bij een oproep, verstand op nul en zo snel mogelijk op interventie om mensen te helpen. Ginder is het eerder een job.' Toch pronken ze graag met de Amerikaanse brandweerhelmen- en T-shirts die ze kregen. Zelf brachten ze twee kilo chocolade mee voor de Amerikaanse brandweerlui.

De stage was mogelijk dankzij de 'Fire Observers', een vereniging opgericht in 1996, die brandweermannen de kans geeft om eens ervaring op te doen bij een Amerikaans brandweerkorps. Paul Vanlook is er al twaalf jaar begeleider: 'Onze vereniging kent veel bijval. Einde dit jaar gaan we terug voor veertien dagen naar de USA, deze keer naar Houston', kondigt hij aan.

Meer info over de buitenlandse brandweerstages via www.fireobservers.org.

 Pierre Penninck

Bron : http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=EK...

10:01 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

31-05-08

Afscheid reisgenoten San Jose 2008

De laatste dagen mochten wij menig compliment ontvangen, natuurlijk zijn we hier blij mee toch ligt het welslagen van een reis niet alleen bij de organisatie en de begeleiding. Het welslagen van een reis ligt voornamelijk bij de deelnemers, jullie samen hebben de reis gemaakt tot was deze is geworden. De 14 unieke karakters maakten "San Jose 2008" tot een succes; onze dank voor jullie bijdrage. Geniet van jullie rust en wellicht tot wederziens.

Sjose12

sanj.18sanj.19SaJos-3

22:43 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Terug naar Zaterdag 24 mei en Zondag 25 mei

Daar we niet altijd via internet contact konden maken hebben Paul en Carl vanuit Belgie verslag gedaan zodat u ons kon blijven volgen. Toch willen we u de -live- fot's niet onthouden dus vandaar dat we deze alsnog plaatsen. Zaterdagochtend vroeg vertrokken we vanuit Las Vegas richting Hooverdam langswaar we Nevada verlieten en Arizona binnenreden.Vervolgens werd koers gezet richting Kingman wat gelegen is aan een authentiek stuk "Route 66" hetgeen we allen kennen uit de oudere films en wat voor motorrijders het Mekka is. Volgende halte was de Grand Canyon; één van de zeven wereldwonderen;als mens voel je jezelf hier heel erg klein. 's Avonds was Flagstaff ons eindoel; hier hebben we overnacht.SaJos-1SaJos-2SaJos-4SaJos-5SaJos-6SaJos-8SaJos-7SaJos-9SaJosSaJos-10SaJos-11

Zondag 25 mei zijn we vanaf Flagstaff richting Sedona gereden doorheen de Red Rock Mountains;een prachtig natuurgebied wat zo als decor voor een Westernfilm zou kunnen dienen.Ons eindoel was Phoenix waar in de vroege middag een bezoek werd gebracht aan de "Hall of Flame"; een op en top brandweermuseum met een unieke collectie. 's Avonds hebben we, onder het genot van een inmiddels befaamde KFC kippenpoot en een blikje BUD, nagepraat over de reis waarbij heel wat momenten de revue zijn gepasseerd.....

SjoseSjose1Sjose9Sjose10Sjose3Sjose5Sjose7Sjose8Sjose6Sjose11 

22:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-05-08

Aankomst Zaventem

Beste bezoekers,

aan alle mooie dingen komt een eind, en ook deze stage van de Fireobservers werd vandaag afgesloten.

Zoals voorzien kwam de vlucht uit Atlanta tijdig aan in Brussel, en na een kleine douane controle van Frank, mocht iedereen verder en stonden de vrienden en familieleden iedereen op te wachten, of waren ze tenminste onderweg.

Na de groepsfoto vertrok iedereen blij en voldaan,

aankomst zaventem

 

We sluiten voorlopig dit live blogverhaal, maar zijn er zeker van dat we nog uitgebreide verslagen en beelden zullen krijgen van de voorbije reis.

aankomst zaventem.2JPG

12:40 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-05-08

Atlanta - Brussel

Delta Airlines Flight Number 124 (DL124)

FLIGHT TRACKER

Departure
Airport:Atlanta, GA (ATL)
Scheduled Time:5:15 PM, May 26
Actual Time:5:32 PM, May 26

Arrival
Status: In air
Airport:

BRU

Scheduled Time:8:05 AM, May 27
Estimated Time:7:50 AM, May 27

Track This Flight Live! Launch Live!

Time To Arrival:8 hr 10 min

Flight Details
Aircraft:Boeing 767-300
Ground Speed:321 KTS
Altitude:6600 feet

23:41 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Op weg terug naar huis.

 Vroeg uit de veren deze morgen. Tijdig opstaan om naar de luchthaven te rijden (ongeveer 20 minuten). Daar moesten de auto's ingeleverd worden en iedereen inchecken. Hopelijk niet te veel problemen met het gewicht van de bagage ? Vandaag staat dit op het menu :

map home

Vlucht DL 14 van Phoenix naar Atlanta

Vlucht DL 124 van Atlanta naar Brussel

Net een berichtje gehad dat iedereen ingecheckt is voor de vlucht Phoenix - Atlanta. Ze zijn ondertussen airborne en je kan ze volgen op onderstaand schermpje

Delta Airlines Flight Number 14 (DL14)

FLIGHT TRACKER

Departure
Airport:Phoenix, AZ (PHX)
Scheduled Time:7:00 AM, May 26
Actual Time:7:19 AM, May 26

Arrival
Status: In air
Airport:

Atlanta, GA (ATL)

Scheduled Time:1:42 PM, May 26
Estimated Time:1:22 PM, May 26

Track This Flight Live! Launch Live!

Time To Arrival:2 hr 8 min

 

Daarna vertrekt hun vlucht naar brussel om 5.15 lokale tijd (= 23.15 belgische tijd). Met de problemen in Zaventem momenteel geven we toch aan iedereen het advies om even op de website te kijken voor je vertrekt.

Vandaag hadden alle inkomende vliegtuigen 1 uur vertraging

De geplande aankomsttijd is 08.05 uur.

Delta Airlines Flight Number 124 (DL124)

FLIGHT TRACKER

Note: A real-time map will be available after the scheduled departure time.

Departure
Airport:Atlanta, GA (ATL)
Scheduled Time:5:15 PM, May 26
Actual Time:Not Available

Arrival
Status: Scheduled
Airport:

BRU

Scheduled Time:8:05 AM, May 27
Actual Time:Not Available

Flight Details
Aircraft:Boeing 767
Ground Speed:-
Altitude:-

 

http://www.flightview.com/TravelTools/ kan je gebruiken om op te zoeken

17:24 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-05-08

Zondag 25 mei 2008

Laatste dag van de trip. Vandaag doen we de laatste grote verplaatsing.

Vanuit Flagstaff, Arizona, trekken we vandaag door het Sedona Natl Park, dat vooral gekend is om zijn rotsformaties. Net na de middag hopen we aan te komen in Phoenix. Qua temperatuur wordt dat weer een evolutie van vriestemperaturen in de morgen tot 25° rond de middag.

zondag 27 mei

 

flagstaff-big

Dit laten we achter ons, en vandaag rijden we doorheen deze streek

arizona-sedona-enchantment-resort

sedona3

Sedona__Arizona
sedona

sedona+72+res+cut
flagstaff

COLLOGO1

Dan bouwen we vanavond nog een feestje en morgen begint onze terugtocht

18:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-05-08

Zaterdag 24 mei 2008

Onder het motto, what happens in Vegas stays in Vegas, zullen we moeten wachten op alle sterke, en minder sterke verhalen uit Vegas.

Ondertussen hebben we de staat Nevada verlaten, en komen zo meteen één uur dichter bij huis. Vanaf nu bedraagt het tijdsverschil 8 uur ipv 9 uur.

usa-timezone-map

We steken de grens over op de Hoover Dam, een bouwwerk van 1932, gebouwd op de Colorado rivier. Ze voorziet de omgeving, en dan vooral de stad Las Vegas van de nodige power, om al die blinkende neonreclame gaande te houden. Dit enorme bouwwerk vormt inderdaad de grens tussen Nevade en Arizona.

hoover-dam-aerial-91_4

Vandaag gaat het via Kingman naar de Grand Canyon

zaterdag 26 mei

 137_KingmanWelcomeTower

Over deze historische route, die deel uitmaakt van de befaamde Route 66, komen we bij het misschien wel meest befaamde bouwwerk van de natuur, The Grand Canyon. De Erosie heeft er gezorgd voor een uitzonderlijk fenomeen, dat we wel kunnen fotograferen , maar voor de echte impact te begrijpen moet je er naast staan. We beloven nu al dat er weer ontelbare beelden zullen gemaakt zijn. Spijtig van het slechtere weer, volgens de voorspelling zou het vandaag maar rond de 0°C zijn

 

bright-angel-canyon

 

Grand%20Canyon

grand-canyon-mather
Geniet dus maar mee met ons, de tijd begint nu wel te korten, we genieten dus ook van elk moment.

22:17 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Las Vegas Fire & Rescue

Gisterenavond nog even contact gehad met de collega's van Las Vegas Fire Department, ze stonden met een Pierce pumper(met snozzle hetgeen vrij uniek is) nabij Fremontstreet. Er werden adressen uitgewisseld en we kregen de gelegenheid het voertuig beter te bekijken, mogelijk dat de Fireobservers in de toekomst Las Vegas nog eens zullen aandoen.Sanj18Sanj19

01:32 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

More Vegas pics.....

Ook vanmiddag weer een wandelingetje op de strip gemaakt,de weersomstandigheden zijn voor Vegas begrippen niet best;wind,wat regen en koel. Op de bezoekers heeft dit alles duidelijk geen invloed vanaf vanochtend draaien de casino"s weer op volle toeren en ook buiten is het aardig druk.Sanj12Sanj13Sanj14Sanj15Sanj16Sanj17
01:09 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-08

Las Vegas Strip

stripmap2

DSCN0470

Vandaag nemen we de tijd om de Strip te verkennen, we zagen hem gisteren al by night, vandaag doen we het nog eens over.

DSCN0377

DSCN0381

DSCN0446

DSCN0487

 

23:05 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrijdag 23 mei

We hebben onze intrek genomen in het Hooters hotel ipv Motel6,wat voor eenieder als een verrassing kwam.Na de koffers opde kamer gebracht te hebben en ons te hebben verfrist zijn we met de bus(40 min) naar Fremontstreet gereden wat eigenlijk het oude Las Vegas is en aan het einde van de strip ligt. Iedereen kreeg alvast een aardige indruk van alle aan de strip gelegen hotels en bezienswaardigheden zoals de fonteinen van de Bellagio, de zeeslag voor Tresure Island en de gondels bij de Venetian.Op Fremont street aangekomen hebben we de lasershow die elk uur op de overkapping van het gebied wordt geprojecteerd bekeken;ondanks dat sommigen dit al eens eerder hadden gezien blijft het een uniek iets. Na Fremontstreet de bus terug op en koers gezet naar de Stratosphere Tower,die met zijn 350 meter hoogte hoog boven de strip uitziet.Op het topje van de Stratosphere bevinden zich drie attracties met een hoog pretpark gehalte;gekozen werd voor een ritje in de X-Scream,de Amerikanen zouden zeggen "Awesone"!. Terug de bus op en afgestapt aan de Bellagio waar vandaan we de rest van de strip te voet hebben verkend,de rest zal moeten wachten tot morgen; tijd om onder de wol te gaan.SanjSanj1Sanj2Sanj4Sanj5Sanj6Sanj7Sanj8Sanj9Sanj10Sanj11


 

20:09 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

goud van oud

Reizende doorheen de States kom je allerlei antieke en minder antieke zaken tegen;een aantal kun je hieronder zien.sanj.4sanj.12sanj.14sanj.8sanj.904:16 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Donderdag 22 mei

Na gisterenavond Rudy's verjaardag gevierd te hebben moest er vandaag terug vroeg worden opgestaan voor de rit naar Las vegas. Vertrek was voorzien voor 07.30 uur; toen we de gordijnen openden werden we aangenaam verrast met een wit tapijt. Het had dik 10 centimeter gesneeuwd en was berekoud buiten;hoe weersomstandheden zo snel kunnen veranderen..... Na de wagens sneeuwvrij gemaakt te hebben en de lokale bakkerij geplunderd te hebben gingen we op pad naar Death Valley waar we een eerste stop voorzien hadden in Stove Pipe Wells. De tocht ging verder via Sand Dunes naar Bad Water hetgeen het diepste punt is; vervolgens werd koers gezet naar Soshone waar we weer hebben gepicknikt. De borden vertelden ons dat Las Vegas vervolgens op 84 mile afstand lag; bij de meesten begon het al te kriebelen.......................sanjsanj.1sanj.2sanj.3sanj.5sanj.6sanj.7sanj.10sanj.11sanj.13sanj.15sanj.16sanj.17
 

04:12 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Woensdag 21 mei

Eerst en vooral een dankwoordje aan de mensen thuis die, wanneer wij geen internetverbinding hebben, toch het thuisfront middels de blog op de hoogte houden over ons reisprogramma. Paul en Carl bedankt !

Woensdag was Rudy Verhoeven jarig, zijn verjaardag werd 's ochtends op een passende wijze bedacht door de groep. Na de gebruikelijke felicitqaties werd hij toegezongen en kwamen de cadeaus op tafel.

Zoals jullie al hebben kunnen lezen zijn we woensdag naar het Yosemite natuurpark getrokken. Ook op degenen onder ons, die niet zo natuurparkminded zijn, maakte al het wonderlijke natuurschoon van deze dag een diepe indruk. Toen we het park inreden eerst wat fotootjes gemaakt van watervallen en rotspartijen, vervolgens een wandeling naar de Vernal Falls gemaakt, de Upper en Lower falls bezocht en de middag afgesloten met een picknik in het park. Na Yosemite gingen we op weg naar onze eindbestemming voor woesndag: Mammoth Lakes. Aangezien de Tioga pas sinds dinsdag was geopend hebben we deze route gekozen; we werden alweer getrakteerd op wonderlijk vergezichten en wisselende decors.SJoseSJose-1SJose-2SJose-3SJose-4SJose-5SJose-6SJose-7SJose-8SJose-9SJose-10SJose-11SJose-12
  

03:57 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-05-08

Verassing

Vanavond staat er een verassing op het programma.

Iedereen denkt dat we vanavond geboekt hebben in :

Motel6logo 5322 Tropicana BLVD

Maar we zitten wel degelijk hier :

hooters1a 4322 Tropicana BLVD

 

Het Hooters Hotel en Casino, vlakbij de Las Vegas strip

hooters2a

hooters2

LasVegas_Strip_Sign_B

 2 nights in Las Vegas, het verslag volgt.

23:55 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Donderdag 22 mei 2008

Vandaag staat de grootste afstand op het programma die afgelegd moet worden in 1 dag. Een kleine 600 km vanuit Mammoth lakes naar Las Vegas.

donderdag 24 mei
 

Doorheen een van de dorste gebieden van de states zal de reis ons vandaag brengen naar één van de top atracties in de US. Via death Valley, een uitgedroogd gebied, ongeveer zo groot als Belgie, waar in de zomer de temperatuur kan oplopen tot een 60 ° C , zullen we deze avond (morgenvroeg) Las Vegas bereiken, the city that never sleeps.

Enkele sfeerbeelden van onderweg :

 

death%20Valley

california-death-valley

badwater_basin_t2297
death-valley-national-park-ga1
desert_facts_t2244
DEVA_badland-glow
us-095_sb_app_jct_nv374_beatty

18:15 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-05-08

Woensdag 21 mei

Op de planning van vandaag staat een ritje van 250 km. Maar wat voor ritje !!

Doorheen het Yosimite National Park, een afgesloten natuurpark vooral gekend om de watervallen , de kale bergtoppen en wijdse valleien. Een plaats waar men meestal naartoe trekt om lange wandelingen te maken

Even situeren :

woensdag 21 mei

Met bergtoppen van 8842 Ft (voet) spreken we al vlug over bijna 3000 meter hoge bergtoppen. Omdat het weer de laatste week zo goed was is  de doorgang aan de oostkant geopend en werd het voorziene programma aangepast. We rijden dus doorheen het park en overnachten vannacht in Mammoth Lakes. Hierdoor kunnen we morgen de rit inkorten en via Death Valley naar Las Vegas gaan, maar meer hierover morgen.

Beelden van Yosimite : (uitspraak : Josh i mijt)

halfdome6

P5050015

Ribbon-Fall

sentinel

 

upyosfall

 

In Gavere begint het ondertussen duidelijk te worden dat er drie bezige jongens afwezig zijn waardoor we dus vandaag op een hogere snelheid zijn moeten overschakelen. Toch de groeten van iedereen aan iedereen hier in Gavere.

Gavere

 

Nog even meegeven dat het gebied waar we vandaag en morgen doorheen trekken wel redelijk afgelegen en desolaat  is, waardoor we waarschijnlijk niet bereikbaar zijn per telefoon.

19:48 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Carmel by the Sea Fire Department

In Carmel werd nog een bezoekje gebracht aan het Fire Department welk gevestigd is in een wel erg nostalgische omgeving.Alles ademende de sfeer van vroeger uit behalve dat er nu moderne voertuigen in de garage staan te pronken.SanJ5

SanJ6
SanJ7SanJ8

08:45 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dinsdag 20 mei

Vanochtend vroeg vertrokken vanuit onze Firestations te San José,nog een met weemoed achterom gekeken en vervolgens koers gezet naar Monterey.Bij aankomst was de mist nog spelbreker maar bij vertrek vanuit Monterey zag het er allemaal al wat zonniger uit. Via "17 mile drive" werd koers gezet naar Carmel. Het plaatsje is om 2 zaken bekend: Clint Eastwood is er burgemeester geweest(en woont er nog steeds) en het heeft de duurste golfbaan in de VS. De 17 mile drive is ronduit fantastisch; spectaculaire uitzichten op de Atlantic Ocean,ruige golfpartijen en een schitterend landschap.SanJSanJ1SanJ2SanJ3SanJ4 

 

08:30 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-08

Begin tweede deel van de stage

Zo, afscheid nemen, klaar voor het tweede deel.

Hopelijk vanacht nog wat oproepen gekregen, maar vanaf vandaag begint onze trektocht. Van de Californische kust tot in de woestijn van Arizona. Een tocht van een kleine 2200 km. Maar geen nood, we doen alle dagen een klein stukje, zodat er ook wat tijd over blijft om te genieten van het landschap en de toeristische hoogtepunten. Ook hiervan proberen we op regelmatige tijdstippen verslag uit te brengen, met ondersteuning van de thuisploeg.

Voor vandaag staat een tocht van 375 km op het programma. We rijden eerst naar de Atlantische oceaan, in de buurt van Carmel, California om dan doorheen het californische landschap in de richting van de bergen te rijden, doorheen de vruchtbare vallei met wijngaarden en boomgaarden. Beelden volgen later, maar toch al een introductie to het landschap.

dinsdag 20 mei

 

carmel

 

livermore-windmill-farm-aerial

bergen california

 

Eind bestemming voor vanavond (morgenvroeg) is Mariposa

Ook hier even wat info opgezocht die we graag willen delen.

 

 


 

he first thing every school child learns about the town is that the name is Spanish for "butterfly."
 

alifornia originally was peopled by Native American tribes and those indigenous to the Mariposa Area are Miwoks.  But, the first Europeans to explore the land came from the Spanish colony of Mexico.  Those first explorers discovered a creek meandering through a gentle valley and all around it swarmed butterflies.  That intrepid explorer named the place "Arroyo de las Mariposas" which roughly translated means stream of butterflies.  Eventually, after a couple of incarnations, the name of Mariposa stuck.

ariposa lies in the foothills of the Sierra Nevada Mountain range in California at approximately the 2000 foot elevation (1,953 feet according to the sign as you enter the town) and town enjoys a modest population of about 1,769 people.  (That figure is, of course, for the town itself and not the outlying areas.)  The town of Mariposa is the County Seat of Mariposa County and all of the local and most of the state and federal government offices are located there.

ccess to the town is easily attained via Highways 49 and 140.  Highway 140 (known as the all-season highway because it remains open all year) continues on up to Yosemite National Park.  The ride along Highway 140 is, itself, a marvel as travelers rapidly ascend from the agricultural lands of the San Joaquin Valley, through foothills and, finally, follow the "Wild and Scenic" Merced River through a spectacular canyon.

hough logging once flourished as an industry in Mariposa County, its prime industries now are tourism and agriculture.


ariposa is situated roughly in the center of California and is the southern link of the "gold chain" (the name given to the series of foothill towns that experienced the goldrush of the 1800's).

t lies approximately 40 miles (depending on who you ask) south-west of Yosemite National Park.


California map

For trivia fans, the distance (roughly) between Mariposa and:
Boise, Idaho is 637 miles (1,025 km)
Las Vegas, Nevada is 466 miles (750 km)
Los Angeles, California is 288 miles (463 km)
New York City, New York is 2, 876 mile (4,628 km)
Oakland, California is 160 miles (257 km)
Phoenix, Arizona is 652 miles (1,049 km)
Portland, Oregon is 740 miles (1,191 km)
Sacramento, California is 157 miles (253 km)
San Diego, California is 411 miles (661 km)
San Francisco, California is 170 miles (274 km)
Seattle, Washington is 916 miles (1,474 km)
Vancouver, B.C. is 1,059 miles (1,704 km)

...and just for Cal who reminded me the Nation's Capitol should be included:

Washington D.C.. is 2,318 miles (3,731 km)

20:08 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Afscheid San José Fire Department

Ondanks dat we nog een volle dag te gaan hadden werd vanochtend afscheid genomen op Headquaters; we hadden een ontmoeting met de San José Fire Chief Darryl Von Raesfeld. Men was erg geinteresseerd in de samenstelling van de groep,de werking van de organisatie and last but not least onze ervaringen op Californische bodem. We waren natuurlijk niet met lege handen gekomen; Darryl en Cheryl kregen beiden een mooi beeld overhandigd. Alle leden van onze groep werden bedacht met een pin van San José Fire Department.SanJ9SanJ10

Na afloop werd ook nog een voormalig Nederlandse helm overhandigd voor het San José Fire Museum.

 

08:04 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

San Francisco

Een paar fotos kunnen natuurlijk niet achterblijven:SanJ3SanJ2SanJ5SanJ6SanJ7SanJ8SanJ4

07:54 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

San Jose Mercury News

San Jose fire officials name man killed in blaze at The Villages senior complexBy Lisa Fernandez and Dana Hull
Mercury News
Article Launched: 05/19/2008 08:55:17 AM PDTA 69-year-old man died in a four-alarm blaze Sunday at a tony San Jose condominium complex geared for seniors, and fire officials said today that the blaze started in the victim's unit. San Jose Fire Capt. Craig Schwinge said Harold Leroy Menagh, who lived alone at 5032 Cribari Vale, died in the fire, which was reported about 11:30 a.m. Sunday. His family lives out of state, Schwinge said, and had to be notified before the coroner could identify him.Menagh, according to neighbors, hadn't lived long at the gated senior community called, The Villages Golf & Country Club. "I didn't know him very well," said Brad Hinckley, 67, a resident of The Villages and a volunteer for the community's emergency disaster preparedness committee. Fire investigators don't know what caused the fire. But Schwinge said the blaze originated from Menagh's bottom unit. He added there is no evidence of foul play. Menagh suffered some smoke inhalation, Schwinge said, and a full toxicology report determining how he died will likely take a month. Menagh's body wasn't found until about 10 p.m. Sunday. Originally, firefighters said they believed everyone who lived in the condominiums was safe or accounted for. They made that determination, in part, because Menagh's car was not in its usual parking space. And so, Schwinge said, neighbors and rescue crews believed he was safely out of his home. Schwinge said he has no idea where Menagh's car is now, or what it looks like, either. It wasn't until late Sunday night when firefighters did an "overhaul" of the area, checking for hot spots, when they found Menagh's body. The surviving residents of the destroyed complex either went to stay at relatives' homes, or are staying in some of the unoccupied rental units at The Villages. Beverly Faraj, 69, can see the charred condominiums from her home across the way on the same street. Her unit suffered water damage from the fire."They hosed down my house to keep it from burning," she said. Today, she's watched as fire inspectors and insurance adjusters have been active on site, but she learned of Menagh's death from her daughter, who got the news from the media."They haven't told us anything," Faraj said, "Mum is the word." She said her friend lived next door to Menagh and had smelled smoke Sunday morning before she went grocery shopping. When her friend arrived back home, her unit was in flames. Her son came by to pick her up. Faraj said there's nothing left for her friend to come back to.

03:32 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zaterdag17 en zondag 18 mei

Alhoewel het twee dagen stil is geweest op de blog vanuit San Jose; waren zowel zater- als zondag drukke dagen, zowel op toeristisch als brandweer vlak. Niemand van ons zal te klagen hebben over de mogelijkheden tot het meegaan naar meldingen;daarnaast een paar prachtige toeristische uitstappen gedaan.

Vrijdagnacht hadden velen van ons de nodige "calls" zodat we het zaterdag overdag wat kalmer aan hebben gedaan. Men ging boodschappen doen voor de station, er stonden "Wildlife" oefeningen op het programma en er moest worden schoongemaakt. De stations worden één voor één door de grote baas geinspecteerd en dat gebeurt echt grondig.Het was een dag om weer wat te socialiseren met onze gastheren en het dagelijkse leven op het station te proeven.

Zaterdagavond naar de Sabercats (indoor football) in het HP-Pavilion geweest hetgeen een grandioze ervaring was,daarna waren we uitgenodigd voor een graduate party van één van de brandweermensen van station-1.Zondagochtend moest er weer vroeg worden opgestaan om naar San Francisco te gaan. Een erg levendige stad waar  behalve de vele bezienswaardigheden ook nog een groot loopevenement(Bay tot Breakers) aan de hand was. Alle bekende zaken passeerden de revue: Golden Gate,Lombard Street,Pier 39,ChinaTown,Fire Museum etc.etc.

Ook op brandweervlak gebeurde er genoeg op zondag; een heidebrand een woningbrand en een zeer grote brand in een seniorencomplex waarbij 5 brandweermensen gewond raakten en een bewoner het leven liet.SanJoseMercuryNews4SanJoseMercuryNews1SanJoseMercuryNews2SanJoseMercuryNews3SanJoseMercuryNews5 

 

03:29 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-05-08

Geen nieuws, goed nieuws

Hallo iedereen.

De laatste dag San José. And time flies when you are having fun.

Hopelijk wordt het afscheidsfeestje er een om verhalen over te schrijven.

Terrwijl we wachten hier wat nieuws van onze blog.

Er kwamen deze week heel wat bezoekers :

Grafiek laatste 20 dagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DagBez.PV´s
13 mei93207
14 mei285645
15 mei253500
16 mei187340
17 mei184402
18 mei121209
19 mei158293
 PV's staat voor Page vieuws.

Er wordt zelfs voor ons bijgehouden van waar ze komen kijken

LandenAantal
 Belgium1.014
 United States101
 The Netherlands68
 France3
 Sweden2
 United Kingdom1
 Ireland1
 Germany1

Morgen ochtend misschien het laatste verslagje van in San José.

Het wordt in elk koffers pakken, en beginnen aan de toeristische rondrit van California naar Arizona.

Heb alvast de reis eens uitgetekend (met geplande wijziging)

meer info vanaf morgen

totaal kaart

23:03 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-08

Zondag - Rustdag

Hallo, zondag - rustdag

alhoewel dat voor onze fireobservers relatief is natuurlijk.

Vandaag staat er een bezoek op het programma aan :

CS78~San-Francisco-Posters

Als je daar in de buurt zit, moet je er zeker eens langsgaan

Een kleine 80 km en ze staan in het centrum van de stad.

kaart

Golden gate bridge, Alcatraz, Fishermans warf, Cable cars, ..........

Een uitgebreid verslag zal later wel volgen, alvast enkele beelden uit het archief

HPIM0090

HPIM0093

San_Francisco_Map

san-francisco-fire-department-fireboat

HPIM0092

 

Websupport Paul

20:56 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-08

Calls Station 34

Gisteren rond 22.00h kregen Jan en Filip (The Chief) een melding van een brandje van onbekende oorzaak.  Onmiddellijk werd uitgerukt met USAR 5 richting plaats van het onheil.  Bij aankomst bleek het om een aangestoken brand te gaan in een afvalcontainer.  Op het moment dan Engine 5 ( Eddy en Luc ) aankwamen sloegen de vlammen reeds binnen in de opslagruimte van importeerde Chinese produkten.  Ook Frederik en Johan kwamen ter plaatse met de Battalion chief van Station 1.Deze morgen om 07.30 kregen we melding van een kop-staart aanrijding op de I-680.  De jonge dame in kwestie werd door de Crew van USAR 5 uit het voertuig gehaald en afgevoerd voor AMR (plaatselijke ambulancedienst).Vandaag een volledige dag Ride-Along en deze avond naar een indoor Footballgame van de plaatselijke Sabercats. sjkleinIMG_5855[1]sjkleinIMG_5862[1]sjkleinIMG_5875[1]sjkleinIMG_5878[1]sjkleinIMG_5880[1]sjkleinIMG_5825[1]

 

21:04 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

PR and the Neighbourhood

Ook tijdens oproepen werkt de brandweerdienst aan haar PR; met name kinderen worden aangesproken en uitgenodigd eens een kijkje te nemen in een Engine zodat zij vertrouwd raken met de aanwezigheid van de brandweer. Het zelfde geldt eigenlijk voor de buurt waar het Station is gevestigd, ook wanneer deze niet veilig is ondervindt men hier geen hinder of overlast. Mensen lopen gemakkelijk eens binnen en maken een praatje.SanJose.4SanJose.3SanJose.5

  

18:58 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |